Leestijd: 2 minuten

Mafia was ooit een gigantische franchise maar na Mafia III (oktober 2016) werd het langzaam aan stil rondom de games. Nu, bijna 2 jaar nadat de laatste Tweet vanaf het promotieaccount verstuurd werd, lijkt Mafia te herrijzen. De boodschap na terugkomst? ‘Familie’.

Mafia teaser of ode aan Moederdag

Op zondag 10 mei stuurt het Mafia promotieaccount voor het eerst sinds augustus 2018 een Tweet de wereld in. De boodschap ‘Family.’ kun je op twee manier interpreteren. Enerzijds was het natuurlijk Moederdag afgelopen zondag. Zou het account simpelweg gebruikt worden als leuke shout-out voor de internationale feestdag? Mogelijk.

Anderzijds is wel opvallend dat juist die dag gekozen worden om het Mafia-account nieuw leven in te blazen. Er is immers ook Vaderdag. En denk aan The Godfather, dat is onbetwist een patriarchie. Ze hadden dus ook die dag kunnen gebruiken om ‘familie’ te Tweeten. Of wat dacht je van Kerstmis? De belangrijke christelijke feestdag staat ook in het teken van familie. De mafia is daarnaast overwegend Katholiek. 25 december was dus ook toepasselijk geweest om ‘familie’ te Tweeten.

Mafia komt terug

Het lijkt ons dus niet een hele extreme conclusie dat Mafia weer terug komt. De laatste game, Mafia III, werd in het najaar van 2016 met gemixte reviews ontvangen. Een nieuw deel in de verhalende openwereld-games is daarentegen bij fans ongetwijfeld altijd welkom.

Aan de andere kant zien we ook steeds weer remastered versies van games uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, of meer recentelijke de Halo 2 PC remake. Fans lijken op basis van de beantwoordende Tweets vooral iets te voelen voor een Mafia II (2010) remake. En eerlijk is eerlijk, dat zou behoorlijk tof zijn!

Foto @2K Czech/Feral Interactive

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *