Leestijd: 2 minuten

Terwijl race-fanaten nog lopen te balen dat Zandvoort 2020 niet doorgaat, wrijft ontwikkelaar Codemasters in de handen. De ontwikkelaar van de officiële Formule 1-games maakt zich namelijk op voor de release van F1 2020. En dat doen ze in geheel Nederlandse sfeer. Onze eigen Max Verstappen rijdt namelijk in de eerste beelden een rondje op het (digitale) circuit van Zandvoort.

Max Verstappen in F1 2020

Codemasters laat de eerste beelden van F1 2020 zien in de onderstaande trailer. De jaarlijkse officiële Formule 1-game bevat uiteraard alle grote circuits van over heel de wereld. De simulator bevat ook alle coureurs, waaronder onze eigen trots, Max Verstappen. De piepjonge coureur komt voor Red Bull Racing uit en rijdt in de trailer een ronde op thuisbasis Zandvoort.

Wat is er nieuw?

Zo te zien is er weinig baanbrekends aan de hand met F1 2020. De simulator hanteert uiteraard jaarlijks hetzelfde format en ook aan de graphics lijkt weinig veranderd. Het is wel voor het eerst dat Circuit Zandvoort deel van de game uitmaakt. Tevens is er een nieuwe modus aan de game toegevoegd. In My Team manage je een team coureurs, ontwikkel je een fabriek en race je zelf mee met de wedstrijden. Je bent dus zowel manager als coureur.

Releasedatum

Codemaster’s F1 2020 komt op 10 juli uit op PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. De F1-games kosten meestal richting de €60,- dus verwacht ook ditmaal een dergelijke prijs.

Formule 1 is niet de enige organisatie die nu meer afhankelijk is van de digitale variant van hun race-evenementen. Ook NASCAR en de Formule E genieten van het verbranden van digitaal rubber.

Screenshot @Codemasters

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *