Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Modern Warfare spelers opgelet, want aanstaande dinsdag dropt ontwikkelaar Infinity Ward een stevige data pack. Voordat je de 28e een potje Modern Warfare kunt spelen, moet je eerst 15GB ruimte vrijmaken op je hard disk. Afhankelijk van je downloadsnelheid zul je ook een beetje vooruit moeten denken.

Modern Warfare Update

Data pack download

De aankomende data pack zal dus de 28e uitgerold worden voor PlayStation 4 en Xbox One. Wat de ontwikkelaar precies met de ‘data pack’ naar je game brengt is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Modern Warfare een belachelijke hoeveelheid HDD-space opeist. Naast een gamebestand van maar liefst 150GB heeft Modern Warfare dus (wederom) een patch van 15GB extra nodig. De download is verplicht; de game is niet te spelen zonder de update.

Nadat je de de bijbehorende patch hebt gedownload, moet je volgens de bijbehorende blogpost het volgende doen: “Als je de patch hebt geïnstalleerd, selecteer je een modus (mutliplayer, campaign, Sepcial Operations, etc.) waarna je naar het game install menu gestuurd wordt. Hier moet je de Data Pack 1 downloaden. Eenmaal gedownload, moet je de applicatie volledig afsluiten en de game heropenen.

Patch notes

Verder brengt de update dus een patch met zich mee. Die patch zal voornamelijk bug fixes met zich meebrengen; geen nieuwe modi of rectificaties van oude updates dus. Zo zouden bepaalde skins bijvoorbeeld problemen veroorzaken in combinatie met Thermals en ook een probleem met de SKS-challenge is gepatcht.

Allerbelangrijkst voor de Warzone-spelers is overigens de aanpassing van de cirkels in Warzone. De pacing van de battle royale wordt natuurlijk bepaald door de alsmaar kleiner wordende cirkel. Met de update is de grootte van de cirkel aangepast, alsmede de snelheid waarmee de cirkels veranderen. Ook hier verduidelijkt Infinity Ward niet hoe de cirkels zijn aangepast…

Het is niet bekend vanaf hoe laat de update beschikbaar is als download. Ergens op dinsdag 28 april dus. Tot die tijd kunnen spelers nog gratis genieten van Modern Warfare. Daarover lees je hier alles.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *