Leestijd: 2 minuten

Ontwikkelaar Inifnity Ward drop gisteren plotseling een dubbel XP event voor zowel Modern Warfare als Warzone. Ook zijn er wat updates doorgevoerd die misschien niet helemaal lekker boteren bij fans. Uiteraard worden de Playlists weer omgegooid, wat altijd vervelend kan zijn. Daarnaast zijn helicopters uit de battle royale gesloopt.

Modern Warfare en Warzone update

Warzone

Op Twitter laat de ontwikkelaar weten een grote update door te voeren voor zowel Call of Duty: Modern Warfare als Warzone. De meest spraakmakende verandering is toch wel het feit dat helicopters uit de battle royale gesloopt zijn. Waarom is niet helemaal duidelijk; helicopters zijn een effectieve manier om je over de grote map te bewegen. Wel moet gezegd worden dat veel spelers het voertuig gebruikten voor een glitch waarmee je onder de map kon verdwijnen. Ook is het in de laatste cirkel meer dan mogelijk om gewoon hoog rond te blijven vliegen en zo gevechten te vermijden.

Waarschijnlijk is het een tijdelijke verwijdering, maar het laat zien hoe belachelijk wisselvallig Infinity Ward met updates om gaat. Deze COD Warzone update is bijvoorbeeld alweer terug gedraaid. Verder is de Playlist voor Warzone aangepast. Plunder Trios is nu vervangen door Blood Money Trios. In de nieuwe modus draait het minder om het uitvoeren van opdrachten en meer om het maken van kills.

Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare krijgt een flinke Playlist update, met een aantal ogenschijnlijke standaard modi nu verwijderd. Zo zijn GW Reinfected, Cranked 3v3 Gunfight en Ground War niet meer beschikbaar. Shoot the Ship is nu Shipment 24/7. Gun Game is nu Gun Game Reloaded. Tevens zijn Demolition en Boots on the Ground War toegevoegd.

Dubbel XP

Tot slot geeft Infinity Ward spelers van zowel Modern Warfare als Warzone deze week een klein cadeautje. Naar eigen zeggen zouden sommige spelers afgelopen weekend door bugs nauwelijks hebben kunnen spelen. Ik en mijn squad hebben al weken problemen met de microfoons in Warzone. Dus ja, dat kun je wel stellen ja. Daarom verdien je nu in zowel Modern Warfare als in Warzone deze week dubbel XP. Nu zou ik liever werkende microfoons hebben, maar mijn setup levelen is ook niet heel gek.

Het dubbel XP event loopt vanaf nu tot en met vrijdag 8 mei.

Lees ook: EA en Activision Blizzard boeken grote winst door corona

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *