Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Wat is Call of Duty: Modern Warfare?

Singleplayer

Call of Duty: Modern Warfare (2019) is na Warzone de meest recente first person shooter in de razend populaire Call of Duty franchise. De games bevatten ieder jaar een explosieve, meeslepende, over-de-top singleplayer ‘campaign’. Modern Warfare duikt in wat moderne oorlogsvoering betekent. Terrorisme en diens internationale bestrijding staan hier centraal.

Multiplayer

En waar de singleplayer een 6 uur durende rollercoaster is, kent de multiplayer bijna oneindige herspeelbaarheid. In Modern Warfare kom je alle klassieke game-modi tegen zoals Team Deathmatch, Headquarters en Domination. Maar 2019’s MW introduceerde ook een aantal nieuwe speelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Gun Fight, een perfecte eSports-modus waar teams van 2 spelers in een kleine map tegen elkaar vechten. Het tegenovergestelde daarvan is Ground War. In deze Battlefield-achtige modus vechten teams van 32 spelers op een grote map tegen elkaar knokken. Deze modus bevat tevens voertuigen. Kortom, er is ontzettend veel te beleven in het online gedeelte van Call of Duty: Modern Warfare.

Dat komt mede door de verslavende gameplay-loop van het online gedeelte van de game. Gameplay in Call of Duty is altijd snel en hectisch. Ga je dood, dan zit je seconden later weer vol in de actie. De franchise staat er dan ook om bekend dat je je geen seconde zal vervelen. Het levelen van wapens is geeft nog wat extra diepte door middel van de Gun Smith feature. Hier kun je een wapen helemaal uitbouwen naar jouw voorkeuren.

Studio en levenscyclus

Call of Duty: Modern Warfare is gemaakt door Infinity Ward, dat altijd verantwoordelijk is voor de Modern Warfare-franchise. Activision geeft de game uit. Het spel kwam eind oktober 2019 uit en werd alom geprezen voor het heruitvinden van de Call of Duty-formule. Nieuwe features werden gecombineerd met geliefde oude mechanieken.

Mede daardoor haalde de game in de eerste 3 dagen al $600 miljoen op. Het werd Activision’s grootste lancering ooit en enkele maanden na de release onthulde de Amerikaanse uitgever indrukwekkend nieuws. Call of Duty: Modern Warfare doorbrak de legendarische $1 miljard-barrière. Het werd de meest gespeelde Call of Duty van deze console-generatie.

Modern Warfare wordt in combinatie met Warzone nog flink doorontwikkeld. Sowieso biedt bijna iedere update een (al dan niet controversiële) verandering aan de playlists. Daarnaast worden er constant nieuwe maps en modi toegevoegd

Call of Duty: Modern Warfare Gameplay

Call of Duty draait natuurlijk volledig om de actie. Zonder verdere poespas check je dus hieronder Modern Warfare gameplay (multiplayer) in volle glorie.

Populariteit

Hoewel Call of Duty: Modern Warfare nog steeds veel gespeeld wordt online, moet de topper de spotlight wel delen met zijn eigen spin-off: Warzone. Op het moment is de battle royale een vaste gast in de Twitch top 3. De keerzijde is dus ook dat MW hierdoor wat minder aandacht krijgt. Het zal interessant worden als eind dit jaar een nieuwe Call of Duty Black Ops uit komt. Dan lopen er namelijk 3 populaire Call of Duty sub-franchises tegelijkertijd.

eSports

Wat betreft eSports is Modern Warfare voornamelijk populair in de Verenigde Staten. De top-lijsten van de game wordt gedomineerd door Amerikanen en ook verreweg het meeste prijzengeld wordt daar verdeeld. Er zijn nauwelijks prominente Nederlandse spelers te vinden. Wederom gooit Warzone ook een beetje roet in het eten. De gratis battle royale lijkt veel meer geschikt voor eSports al blijft ook die game vooralsnog redelijk onder de radar vliegen bij het eSports-publiek.

Call of Duty: Modern Warfare: Platform & prijs

Call of Duty: Modern Warfare is beschikbaar voor de huidige generatie consoles, te weten PlayStation 4 en Xbox One. Het spel is tevens te spelen op de PC (Battle.net).

Call of Duty Points (CP)

Modern Warfare kwam uit voor een triple-A prijs van rond de €60,- maar spelers kunnen in-game nog meer geld kwijt als ze willen. Via de in-game store kun je Call of Duty Points (CP) kopen voor echt geld. Vervolgens kun je met de valuta Operator Packs, skins, emotes en natuurlijk de Battle Pass (1000CP) kopen. Zoals altijd levert de Battle Pass je in-game beloningen op naarmate je de BP levelt.

Call of Duty: Modern Warfare

Vind hier alle Call of Duty: Modern Warfare producten voor Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/Series S, Playstation 4 & Playstation 5.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *