Leestijd: 2 minuten

Nu de hele wereld thuis zit (en livestreamt) door corona kunnen grote sportevenementen niet door gaan. Ook in de Amerikaanse NASCAR racesport kunnen coureurs op het moment niet het asfalt op, dus dan ga je maar digitaal rubber verbranden. Maar tijdens een livestream van een officiële wedstrijd dit weekend ging het een beetje mis. Zelfs als de races digitaal gehouden worden, komt er echt drama bij kijken.

Wallace crasht

Tijdens een NASCAR-evenement afgelopen zondag hadden echte NASCAR-coureurs Bubba Wallace en Clint Bowyer meermaals wat akkefietjes, zo beschrijft Kotaku. Hier en daar werd er bijvoorbeeld een illegale manoeuvre uitgevoerd. Kijkers van de livestream (die op TV werd uitgezonden door FOX) zagen Wallace uiteindelijk aangetikt worden door Bowyer. Hierdoor crashen de twee en start het sportdrama echt.

‘Dit is waarom ik deze shit niet serieus neem’

Wallace voelt zich benadeeld doordat Bowyer een illegale inhaalslag maakt en hem vervolgens beukt. Tijdens zijn eigen livestream is te zien hoe hij zijn geduld verliest. Na de tweede illegale actie van Bowyer is het klaar voor Wallace en sluit hij de game af.

Wallace: “Okay, veel plezier nog. Dat was het. Dit is waarom ik deze shit niet serieus neem. Peace out!” De woedende coureur stopt met spelen en zegt dat hij de virtuele variant van NASCAR niet serieus kan nemen.

Wie het wel serieus neemt, is de sponsor van de Amerikaan. Na de uitbarsting en het verlaten van de wedstrijd krijgt Wallace een Tweet van NASCAR-sponsor Blue Emu. “Bye bye Bubba. We zijn geïnteresseerd in coureurs, geen ‘quitters’,” aldus de sponsor.

Neppe race, echte gevolgen

Kortom, hoewel het niet om een ‘echte’ NASCAR wedstrijd ging, moest de coureur toch echte gevolgen ondervinden van zijn uitbarsting. Okay, hij werd meermaals illegaal gebeukt door een tegenstander, maar het verlaten van de wedstrijd was volgens de sponsor niet okay. Grappig om te zien dat het drama waar NASCAR toch al een beetje om bekend staat overvloeit naar de virtuele wereld, als corona het echte leven plat legt.

Lees ook: GTA Online hackers dwingen quarantaine af

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *