Leestijd: 2 minuten

Pokémon GO-maker Ninantic kondigt grootste plannen aan voor de mobiele game. Nu het verlengde Landorus event voorbij is komt er wat groots aan. In mei zal het Throwback Challenge-event voor Pokémon GO van start gaan. Verwacht tijdens het evenement allerlei oude vrienden, nostalgische regionen en een hoop tijdelijke goodies en beloningen.

Pokémon GO Throwback Challenge

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het Throwback evenement om nostalgie. In de maand mei reizen spelers als het ware door alle grote regionen uit het Pokémon-universum. Ieder van die regio’s brengt eigen challenges, beloningen en uiteraard Pokémon met zich mee.

Afhankelijk van welk tijdelijk evenement er loopt, spawnen er specifieke Pokémon vaker. Ook bijbehorende Shinies zullen tijdens die periodes debuteren. Tevens worden Egg pools en Raid bosses aangepast afhankelijk van het huidige evenement. Je krijgt tot slot exclusieve research tasks en bijbehorende beloningen tijdens de evenementen.

Check het volledige evenementenschema hieronder. Op alle data start en eindigt het betreffende event om 13:00 Nederlandse tijd.

  • Kanto Timed Research: Vrijdag 1 mei tot vrijdag 8 mei
  • Johto Timed Research: Vrijdag 8 mei tot vrijdag 15 mei
  • Hoenn Timed Research: Vrijdag 15 mei tot vrijdag 22 mei
  • Sinnoh Timed Research: Vrijdag 22 mei tot vrijdag 29 mei
  • Throwback Challenge Champion 2020 Special Research unlock and event: Woensdag 3 juni tot maandag 8 juni

Toffe Shinies en unieke Pokémon

Het evenement zal het meer dan waard zijn om ‘bij te wonen’. Ieder van de regionen heeft eigen specifieke beloningen. Denk bijvoorbeeld aan een Shiny Venonat, Pikachu die een Charizard-pet draagt én Mewto met Psystrike tijdens het Kanto-evenement. Sinnoh introduceert Shiny Glameow, Hoenn maakt Groudon met Fire Punch beschikbaar en Johto bevat een Ho-Oh met Earthquake.

Daarnaast heeft ieder wekelijks evenement eigen buffs voor XP, Star Dust en Incense duratie. Dit waren voor de duidelijkheid slechts wat highlights, de wekelijkse evenementen bieden een waslijst aan toffe beloningen. Kortom, check voor alle details de blogpost die in de intro gelinkt is.

Foto @Niantic

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *