Leestijd: 4 minuten

Tijdens de tot dusver grootste Inside Xbox onthult Microsoft een dozijn gloednieuwe games die naar de Xbox Series X komen. Sterker nog, veel van die games komen ook naar de Xbox One en kunnen later gratis naar de Series X worden overgeheveld (Smart Delivery). Dit zijn alle aangekondigde games voor Xbox Series X op een rijtje.

Assassin’s Creed: Valhalla (Smart Delivery)

Na de initiële aankondiging onthult Ubisoft nu de eerste gameplay trailer van Assassin’s Creed: Valhalla. Nou ja, dat zeggen ze, maar in de onderstaande “gameplay” trailer is letterlijk geen gameplay te zien. Ontzettend jammer, maar desalniettemin altijd een genot om meer Valhalla te zien.

Bright Memory Infinite

Bright Memory Infinite is een geüpdatete versie van de PC versie van de game. Het is in één oogopslag duidelijk dat dit een visueel spektakel gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige regen-effecten, belichting en uitzonderlijk gedetailleerde textures. Daarnaast bevat de game acrobatische shooter-elementen en meelee-gevechten in de geest van Devil May Cry.

Dirt 5

In de aankomende Dirt verruilt CodeMasters (in elk geval aan het begin van de trailer) modder en zand voor een ijsbaan in het midden van New York. Later keren we in deze prachtig uitziende nieuwe Dirt terug naar de viezigheid. Rally in een grote hoeveelheid verschillende wagens over zandwegen en parcours over heel de wereld. Tevens laat CodeMasters vlug het uitzonderlijk dynamische weer-systeem zien.

Scorn

Als je van walgelijke horror houdt, dan is Scorn misschien iets voor jou. De schokkende game combineert Giger-achtige visuals (machine meets seks) en grote met elkaar. Scorn is ontworpen om je ongemakkelijk te laten voelen dus voor een niche is dit een regelrecht cadeautje.

Chorus (Smart Delivery)

Chorus is een unieke ruimte-game waarin space combat centraal staat. De hoofdpersoon is een piloot genaamd Nara. Daarnaast is haar schip zelfbewust, wat ongetwijfeld een bijzondere dynamiek zal opleveren. En whats up met die creepy guy aan het einde?!

Madden NFL 21 (Smart Delivery)

Madden NFL 21 is in veel opzichten wat je verwacht van een NFL-game. In de trailer vertelt NFL-ster Patrick Mahomes wat over de sport en de aankomende game. De trailer opent met wat klassieke beelden van oude Madden NFL-games. Die heerlijke nostalgie onderstreept hoe ver we in enkele decennia vooruit zijn gegaan op grafisch gebied.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (Smart Delivery)

Fans van de cult classic Vampire: The Masquerade – Bloodlines krijgen eindelijk een nieuwe game in de franchise. Bloodlines 2 is een prachtige nieuwe interpretatie van de actie-RPG-franchise waarin je een vampier speelt en een groot complot ontrafelt. Kortom, goed nieuws voor fans van de sfeervolle franchise.

Call of the Sea (Smart Delivery)

Het prachtige Call of the Sea is een first-person puzzel-game die zich afspeelt op een bijzonder eiland. De game hanteert een unieke artstijl en lijkt daarnaast te hinten naar een Shape of Water-achtige twist. Puzzelen, exploreren en genieten van de heerlijke cell shaded wereld van Call of the Sea.

The Ascent (Smart Delivery)

Met Cyberpunk 2077 aan de horizon lijkt The Ascent de smaak te pakken te hebben gekregen. Deze sfeervolle isometrische RPG-shooter duikt in een met neon lichten bekleedde stad die ten onder lijkt te gaan door het ten onder gaan van de centrale macht.

The Medium

The Medium komt van de hand van de makers van Layers of Fear. Kortom, sfeervolle horror en een meeslepend verhaal. In deze game speel je een medium dat over en weer gaat tussen twee werelden. De wereld van de levenden en de onderwereld van de doden.

SCARLET NEXUS (Smart Delivery)

Deze game is misschien wel de meest unieke in deze lijst. Naast een bijzondere artstijl lijkt SCARLET NEXUS vooral de leunen op razendsnelle actie en bijzondere boss-gevechten. Deze badass formule smaakt naar meer!

Second Extinction (Smart Delivery)

In deze hectische co-op shooter is de wereld overgenomen door gemuteerde dinosauriërs. Yup, het is zo heerlijk over-de-top als dat het klinkt. De game bestaat op basis van de trailer voor 90% uit het neermaaien van vijandige reptielen en soms hoeft het niet diepgaander dan dat!

Yakuza: Like a Dragon (Smart Delivery)

Tot slot is er tijdens de presentatie een gloednieuwe Yakuza aangekondigd. Nou ja, Like a Dragon is al uit in Japan maar binnenkort kan ook de rest van de wereld van de Japanse vechtgame genieten. De iconische serie zag er nog nooit zo mooi uit en met de heerlijke anime-saus eroverheen gaat dit sowieso een genot worden voor de fans.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *