Leestijd: 3 minuten

Fortnite is tot op de dag van vandaag de grootste (eSports-)games op de planeet. Streamer Ninja profiteert daar nu al jaren van. De Amerikaan, die eigenlijk Tyler Blevins heet, had al wat succes voor de release van Fortnite, maar werd een internet-sensatie door de populaire battle royale-game. De laatste tijd keert hij zijn rug daarentegen naar Epic Games’ goudmijntje vanwege aanhoudende problemen met de game.

Kritiek op Fortnite

Ninja is vooral de laatste dagen namelijk keihard aan het inhakken op Fortnite. Op Twitter start hij zijn tirade met een fragment van een stream. De Mixer-streamer springt hoog omhoog waarna hij al vliegend door een speler neergeschoten wordt. De accuratesse waarmee Ninja geraakt wordt is een beetje twijfelachtig, maar het zou kunnen dat zijn tegenstander hacks gebruikte om beter te kunnen mikken. Hoe dan ook, de reactie van Ninja is behoorlijk dramatisch.

In de Tweet refereert hij naar de ban van een YouTuber genaamd Faze Jarvis, die in een domme bui liet zien hoe hij een aimbot gebruikte. Het filmpje zorgde ervoor dat de jongeman verbannen werd uit de game. Ondertussen, zo stelt Ninja, lopen er volgens hem honderden ‘echte’ hackers rond in Fortnite die niet verbannen worden.

Een dag later stelt hij ook nog dat het gebruik van een controller in een potje Fortnite tegen PC-gamers niet eerlijk is. Volgens de streamer is het gebruik van een controller aimbot. Het klopt dat Fortnite spelers met een controller een handje helpt. Dit vanwege de cross-play functie waarbij PC-gamers en console-gebruikers met/tegen elkaar kunnen spelen. Zonder hulp zouden gamers met een controller geen schijn van kans hebben, dus worden ze een beetje geholpen. Ninja noemt het aimbot en dus niet eerlijk.

Ninja naar Valorant?

Nu is het gedrag van de gamer een beetje overdreven als je kijkt naar het bovenstaande filmpje. Balen, je krijgt een pak rammel van wat je denkt dat een hacker is. Maar als je de game iedere dag uren aan een stuk speelt, dan ga je zo nu en dan hackers tegen komen. Daar kun je niet omheen. Zeker als het een immens populaire en bovendien gratis game zoals Fortnite is. Wordt een hacker verbannen, dan heeft hij immers zo een nieuw account aangemaakt.

Toch is er meer reden om aan te nemen dat Ninja in elk geval deels afstand neemt van Fortnite. Ondanks het feit dat hij vorig seizoen zelfs een eigen in-game skin kreeg (zie header foto), is hij de laatste tijd erg aan het genieten van Valorant. De competitieve shooter van League of Legends-ontwikkelaar Riot Games lijkt ondertussen prioriteit te hebben gekregen van Ninja. Dat suggereert hij in elk geval in de onderstaande Tweet.

Weer een klap voor Fortnite

Het is uiteraard hartstikke normaal dat streamers zo nu en dan een nieuwe game oppakken en een oude game laten liggen. Fortnite is daarentegen wel zo nauw verweven met Ninja (en andersom) dat het Epic Games ongetwijfeld een beetje pijn zal doen als de populaire streamer kritiek heeft op de game. En zeker als een prominent iemand uit de community het bedrijf als hypocriet beschrijft.

Desalniettemin is gaming-sensatie Fortnite nog lang niet vergeten en al helemaal niet doordat één boze streamer kritiek heeft op de game. Het mag wel gezegd worden: hackers zijn zo’n beetje de meest effectieve manier om een populaire game te verwoesten (tenzij het dit voorval in GTA Online is). Met de financiële middelen die Epic Games ondertussen heeft vergaard, zou je dan wel mogen verwachten dat daar keihard aan gewerkt wordt.

Foto @Epic Games via Ninja

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *