Leestijd: 2 minuten

Ontwikkelaar Raven Software laat in een Tweet weten al ruim een half miljoen Warzone cheaters te hebben verbannen. Sterker nog, gisteren alleen al zijn er 30.000 accounts uit de game verbannen vanwege het gebruik van cheats. Uit de cijfers wordt duidelijk dat de ontwikkelaar keihard optreedt tegen het cheater-probleem dat Warzone heeft. Het blijft daarentegen de vraag in hoeverre de recente ban-wave uiteindelijk effect heeft.

500.000 Warzone cheaters verbannen

Het moge duidelijk zijn dat Raven Software behoorlijk z’n best doet bij het bestrijden van cheaters. Begin februari maakte het bedrijf namelijk bekend dat er in totaal 300.000 cheaters gepakt waren. Nu, ruim twee en een halve maand later, zijn dat er al een half miljoen. Dat zijn 200.000 valsspelers in nog geen drie maanden, tegenover 300.000 cheaters in bijna een heel jaar (sinds de release in maart van 2020).

Wat betekent een ban?

Helaas is het niet duidelijk hoe het ban-proces precies verloopt en hoezeer dat impact heeft op de toekomst van de game. Aangezien Warzone gratis is, zullen cheaters altijd een nieuw account kunnen blijven aanmaken. Het enige wat valsspelers eventueel tegenhoudt, is het feit dat ze opnieuw cheat-software moeten kopen. Als kanttekening, recentelijk werd de grootste cheatmaker van onder andere CoD-cheats opgerold, wat dus het probleem bij de bron aanpakt.

Raven Software maakt niet bekend hoe effectief een ban van een individuele speler is. Om een voorbeeld te noemen, sommige games en ontwikkelaars passen een IP-ban toe, waardoor gamers niet meer vanuit een specifiek IP-adres kunnen spelen. Ook zijn er andere soorten hardware-bans die specifieke computers of consoles weerhouden van het spelen van een game. In het geval van Warzone lijken cheaters voornamelijk een permanente account-ban te krijgen. Kortom, even een nieuwe registreren en weer aan de slag!

Afbeelding: Activision / Raven Software

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *