Leestijd: 2 minuten

De onthulling van Overwatch 2’s PvP werd recentelijk aangekondigd en vond nu eindelijk plaats, met wat verrassende resultaten als gevolg. Tijdens een livestream op YouTube laten de ontwikkelaars voor het eerst player versus player (PvP) zien en die is totaal anders dan dat je gewend bent van Overwatch; in plaats van teams van 6 bevat Overwatch 2 straks slechts teams van 5. Hoewel 5v5 misschien niet als een gigantische verandering klinkt, zullen veteranen die ene speler missen. Er mist namelijk één Tank!

Overwatch 2 introduceert 5v5

De competitieve PvP-modus van Overwatch 2 krijgt dus teams van 5 in plaats van 6. Teams bestaan straks uit twee DPS, twee Healers en één Tank. In het origineel is het eigenlijk bijna altijd gebruikelijk om twee personages van iedere klasse te gebruiken. Het verdwijnen van één Tank zal dan ook gigantische gevolgen hebben voor hoe de game aanvoelt.

Tanks hebben zoals alle klassen in Overwatch een hele specifieke rol. Ze creëren ruimte, bepalen waar gevechten plaatsvinden en kunnen hun teammaten goed beschermen. Maar volgens de ontwikkelaars zijn twee Tanks soms een beetje overdaad; het zou al snel rommelig en niet te volgen zijn doordat de helden (die vaak 3 keer zo grote health-pool hebben als andere personages) lang in leven blijven en een grote impact op de game hebben.

Nieuwe abilities

Om te compenseren voor het feit dat er een Tank zal missen in de tweede Overwatch, krijgt die klasse wel een hoop extra’s om te kunnen presteren in 5v5. Uit de gameplay blijkt dat eigenlijk alle Tanks extra abilities krijgen. Neem Winston, die een alternatieve vuurmodus krijgt voor langere afstanden. Reinhardt kan zijn Firestrike twee keer doen in plaats van één. Ook is zijn Charge nu mid-aanval te annuleren. Zarya krijgt twee Partical Barriers voor zichzelf en een ander, in plaats van één.

Kortom, Blizzard probeert 5v5 PvP in Overwatch 2 opnieuw te balanceren met een personage minder. Het gaat interessant zijn om te zien hoe veteranen van het origineel de game zullen ontvangen. Er is nog geen releasedatum bekend, maar Blizzard liet al weten dat de game niet in 2021 uit zal komen.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *