Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend ontstond er een ongemakkelijke situatie tijdens de Overwatch League. De officiële eSports-competitie van Blizzard populaire competitieve shooter werd zoals altijd live uitgezonden. De chat van de eSporters zelf was daarentegen ook zichtbaar, en dat hadden niet alle spelers door..

Zichtbare chat

Tijdens een officieel potje Overwatch ging het kortstondig los in de game-chat. Sinds dit seizoen worden wedstrijden niet meer in de speciale Blizzard Arena gehouden, maar afwisselend bij teams thuis. Dat zorgt eventueel voor wat situaties die anders zijn dan gewend, zoals bijvoorbeeld dit weekend in de match tussen de Los Angeles Valiant en San Francisco Shock.

Los Angeles Valiant’s Mun “Lastro” Jung-won en San Francisco Shock’s Kim “Rascal” Dong-jun waren in een ondeugende bui. Die eerste begon tijdens een rustmoment in de match met de woorden ‘sex’ en ‘big dick’. Vervolgens kreeg ook Rascal de smaak te pakken en antwoordde met ‘big dick’. Tot hun grote verbazing, kon iedereen die de livestream keek de ondeugende woorden gewoon lezen.

Momenten later roepen andere spelers de ondeugende jongens om te stoppen met het taalgebruik; de chat zou op stream zichtbaar zijn. Lastro probeert zich nog te redden van de ondergang en schrijft ‘srysrysrysrysrysrysrysrysry’ (afkorting voor ‘sorry’, red.). Het kwaad is daarentegen al geschiedt.

Duizend dollar lappen

De Zuid-Koreanen waren ongetwijfeld gewoon aan het dollen (in een vreemde taal, bovendien) maar Blizzard neemt dergelijke vergrijpen zeer serieus. Zowel Lastro als Rascal hebben een boete van $1000,- opgelegd gekregen. Dat zal de professionele gamers niet bankroet maken, maar Blizzard’s discipline tracker laat zien hoe uniek het is dat spelers überhaupt op de vingers getikt worden. In 3 seizoenen zijn slechts iets meer dan 10 maatregelen getroffen.

Excuses

Lastro biedt na de match op Twitter zijn excuses aan. Hij schrijft: “Ik dacht dat toeschouwers de match chat niet konden zien omdat iedereen erin kon schrijven. Ik schreef het als grapje, hoewel ik het helemaal niet had moeten doen, of de toeschouwers het nu konden zien of niet. Ik zal ervoor zorgen dat dit niet nog eens gebeurt.”

Rascal reageert in lijn met zijn naam iets minder statig. De boete wordt met een grappige GIF ontvangen:

Lees ook: Overwatch viert 1 april op hilarische wijze

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *