Leestijd: 2 minuten

1 april is achter de rug en terwijl wij nog een zoute koffie-nasmaak in de mond hebben, pakt Blizzard het anders aan. Hun competitieve online shooter Overwatch heeft namelijk geen badass karakters meer, maar een stelletje malloten met rollende ogen. Overwatch’ 1 april-grap maakt zelfs de meest zure verloren partijen nog een beetje grappig.

Googly eyes

Alle karakters in Overwacht hebben namelijk tijdelijk zogenoemde ‘googly eyes‘. De grote rollende ogen zijn natuurlijk voor de grap aan de game toegevoegd, maar denk niet dat er half werk is afgeleverd. Sterker nog, ik ben niet jaloers op degene die de nieuwe visuele ‘feature’ heeft moeten implementeren.

Monnikenwerk

Letterlijk ieder karakter (en dat zijn er ondertussen 31) heeft de 1 april-makeover gekregen.
Tot dusver niet zo indrukwekkend. Maar ieder karakter heeft ook op z’n minst een stuk of 10, soms wel 20 skins. We hebben het hier dus over honderden verschillend ogende Heroes die ieder een individuele makeover hebben ontvangen.

Denk bijvoorbeeld aan Baptiste, die met zijn piraten-skin maar één oog heeft, en dus maar één googly eye moest krijgen. Of wat dacht je van Roadhog’s Toxic skin, waarbij zijn normale hoofd is omgeven door een glazen bol. De grappigste is daarentegen toch wel de Ultimate van Hanzo. Dragonstrike lanceert een tweetal dodelijke draken op de vijand af en jazeker, ook die ‘karakters’ hebben googly eyes. Kortom, allemaal maatwerk en een heerlijke viering van deze toch wel flauwe feestdag.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *