Leestijd: 3 minuten

PlayStation-fans wachten zonder twijfel met bijna oncontroleerbare anticipatie op de PlayStation 5. Helaas voor hen duikt er een bericht op bij Bloomberg dat er in eerste instantie een stuk minder PlayStation 5 consoles geproduceerd zullen worden. ‘Verdomd coronavirus’, denk je dan al snel. Maar volgens het bericht heeft het niets met die crisis te maken. Neen, Sony zelf heeft misschien iets te hoog ingezet op de hardware van de console.

Iets té krachtig

Het is al lang geen geheim meer dat Sony en Microsoft keihard concurreren om de meest krachtige console neer te zetten. Beide gaming-apparaten krijgen een krachtige videokaart, razendsnel geheugen, een solide processor en een flinke hoeveelheid RAM. En dat kost knaken. Volgens Bloomberg stellen insiders dat de kosten van het maken van een PlayStation 5 zo hoog oplopen, dat de productie daardoor een beetje teruggeschroefd is.

Zou het Japanse gamebedrijf te veel consoles maken, dan is de kans groot dat er niet meer met de goedkoopste onderdelen gewerkt kan worden. Dat zou een impact hebben op het winstmarge van Sony. In plaats daarvan wordt dus gekozen om een beperkte hoeveelheid Playstation 5’s te maken.

5 tot 6 miljoen exemplaren

Het platform meldt dat Sony tussen de 5 en 6 miljoen PS5’s zal produceren in dit fiscale jaar. Dat wil zeggen dat er tot en met 31 maart 2021 maar maximaal 6 miljoen consoles zullen worden geproduceerd. Ter vergelijking: de PlayStation 3 werd in het eerste halve jaar na de release al een slordige 7,5 miljoen keer verkocht. De PlayStation 4 werd in het eerste kwartaal zo’n 4,5 miljoen keer verkocht

Kortom, Sony plant een productie van maximaal 6 miljoen stuks in een heel jaar, tegenover meer dan dat aan PS3’s verkocht in een half jaar, en bijna net zoveel PS4’s verkocht in één kwartaal. Het lijkt erop dat het dus een behoorlijk beperkte lancering gaat worden voor de PlayStation 5.

Ga jij het voelen?

Uiteindelijk is het nog onbekend of gamers ook last gaan krijgen van de beperkte oplage. De PlayStation 5 wordt naar verluidt een behoorlijk prijzige console en dus zullen potentieel minder mensen de console direct aanschaffen. Sony mikt desalniettemin op een gelijktijdige internationale launch, dus het zou kunnen dat gamers niet direct aan een console kunnen komen.

We weten nog niet hoe de console eruit gaat zien. Tot dusver zijn alleen de DualSense controller en het bovenstaande logo bekend gemaakt. Verder weten we alleen dat de PlayStation 5 lancering ergens tijdens de aankomende feestdagen zal zijn. Trouwens, door corona is het überhaupt nog maar de vraag of de dat dan plaats gaat vinden… Onzekere tijden, zeker als je een PlayStation-fan bent!

Foto @Sony

Lees ook: Gratis PlayStation Plus games – April 2020

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *