Leestijd: 2 minuten

Nu we rustig aan mei in gaan laten we een turbulente maand achter ons. Corona heeft de wereld doen stilstaan, maar de aankomende gratis PlayStation Plus games van mei doen het tegenovergestelde. De titels staan in het teken van wederopbouw, rust en beweging. En alle filosofische praat terzijde, het zijn oprecht ook nog eens twee ontzettend vermakelijk (en gerenommeerde) games.

Cities: Skylines

We trappen af met dé nieuwe city builder genaamd Cities: Skylines. Deze nagenoeg perfect gestroomlijnde city builder van Paradox Interactive geeft je de tools om geheel naar eigen inzicht een stad te bouwen. Je legt zelf wegen, woonwijken, industrieterreinen en winkelstraten aan.

De prachtige simulatie van het ontwikkelen van een stad houdt je vervolgens urenlang bezig. Wat zijn de wensen van je inwoners, hoe zorg je voor meer inkomsten, krijgen mensen wel snel genoeg hulp van nooddiensten; je kunt het zo gek niet bedenken, of jij moet er rekening mee houden in Cities: Skylines. Een onbetwiste must-play voor iedere liefhebber van strategie/building games. En mocht je méér willen, dan heeft Cities: Skylines nog ruim twintig specifieke DLC’s voor je in de aanbieding. Maar vergis je niet, de basisgame is al werkelijk om te smullen.

Farming Simulator 2019

Mocht je nog verder willen micromanagen, dan is Farming Simulator sowieso iets voor jou. De game, je raadt het al, draait om het boeren leven. Maar denk niet dat je de hele dag tomaten loopt te plukken; de franchise draait om landbouw met zwaar gereedschap. De game bevat meer dan 300 authentieke landbouw-machines. Daarmee bouw je je eigen boeren bedrijf op. Investeer in de veeteelt, ontbos een gebied en verbouw je groenten. Deze game is heerlijk rustgevend, diepgaand en hét excuus om in peperdure tractors te rijden.

Vanaf wanneer zijn ze gratis?

Dat zijn de twee titels die je in mei dus gratis kunt downloaden als je een PS Plus-abonnement hebt. Vanaf maandag 4 mei tot en met 1 juni zijn de games vrijblijvend verkrijgbaar via de PlayStation Store. Tot en met 4 april check je nog de gratis games van april. Welke games dat zijn lees je hier.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *