Leestijd: 2 minuten

China en gaming gaan in veel gevallen niet samen. Het communistische land verbant regelmatig ogenschijnlijk onschuldige games. Nu gaat de Chinese overheid een stapje verder en verbannen ze – in elk geval tijdelijk – de gehele PlayStation Store. Mogelijk zou een tip van een Xbox-fanaat de verbanning hebben ontketend.

PlayStation Store verbannen

Gamers die op het vasteland van China de PlayStation Store proberen te gebruiken, komen bedrogen uit. De virtuele winkel van Sony is in elk geval tijdelijk offline gehaald vanwege vermeende beveiligingsrisico’s, zo meldt game-industrie-analist Daniel Ahmad op Twitter. In de nacht van zaterdag op zondag werd de winkel van het Japanse gamebedrijf offline gehaald.

Officieel zou Sony gedwongen zijn om de service tijdelijk stop te zetten vanwege beveiligingsrisico’s. Die risico’s lijken overigens niets met beveiliging te maken te hebben. Door een kwetsbaarheid in backdoor elementen van de PlayStation Store kunnen gebruikers volgens de tipster buitenlandse services gebruiken. En alle toegang tot de kwaadaardige buitenwereld is in China natuurlijk een no-go. Naar verluidt voert Sony nu een update uit met betrekking tot de backend om de lekken te dichten.

Xbox-fan verlinkt Sony?

Volgens de analist is er aanleiding om te geloven dat een tip van een Xbox-fan de ban heeft veroorzaakt. Hij zou de Chinese overheid via Weibo (het Chinese Twitter) hebben getipt. Binnen no-time was de PlayStation Store vervolgens offline.

Andere Twitter-gebruikers zeggen de tipper fan-accounts heeft veel alle consoles, niet alleen voor Xbox. Het is kortom nog maar de vraag in hoeverre zijn liefhebberij voor Xbox invloed heeft op de motivatie om de beveiliging-tip door te geven.

Het is tot dusver nog onbekend wanneer de PlayStation Store in China weer online gaat.

Lees ook: Gratis PlayStation Plus games – Mei 2020

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *