Leestijd: 2 minuten

Een onbekend aantal Pokémon GO-spelers wordt continue verbannen door de game, zo schrijft Eurogamer. Hoewel de initiële ban van zeven dagen bij sommige spelers terecht zal zijn, krijgen ze vervolgens geen kans meer om na de week opnieuw in te loggen. Spelers worden na de eerste verbanning direct weer verbannen. Dat blijft zich continue herhalen. Het voorval rijmt niet met de nieuwe regels die Niantic recentelijk publiceerde en er lijkt dan ook iets mis te zijn met de anti-cheat van de game.

Pokémon GO spelers continue verbannen

Als spelers betrapt worden op valsspelen, krijgen ze allereerst een waarschuwing. De boodschap laat spelers weten dat ze betrapt zijn en ze kunnen dan eventueel zeven dagen geen Pokémon meer vangen. Een tweede overtreding levert het volledige verlies van het account op. Die verbanning duurt een maand. Mocht je dan nóg een keer de fout in gaan, dan raak je permanent je account kwijt.

Het probleem wat nu heerst, is dat spelers constant voor zeven dagen verbannen worden. Zoals uit de bovenstaande regels blijkt, zou dat niet moeten gebeuren. Spelers krijgen geen kans om te laten zien dat ze al dan niet gestopt zijn met cheaten; ze krijgen iedere week dezelfde waarschuwing te zien.

De journalist van Eurogamer beschrijft bijna een dozijn gevallen uit zijn directe omgeving. Sommige spelers beweren nooit valsgespeeld te hebben. Ze zijn onterecht verbannen en zitten nu in de oneindige verbanningscyclus. Andere spelers geven toe in eerste instantie een ‘locatie spoof’ toegepast te hebben. Dit zijn cheats waarmee je de game laat denken dat je ergens anders bent. Spelers doen dit zodat ze niet fysiek de wereld in hoeven en theoretisch vanuit hun huiskamer kunnen spelen. Zij ondervinden hetzelfde probleem.

Vooralsnog heeft Niantic niet gereageerd op de ogenschijnlijke bug, die fans van Pokémon GO oneindig blijft verbannen. Getroffenen kunnen de klantenservice van het bedrijf benaderen om in beroep te gaan tegen de verbanning. Niemand heeft tot nu toe iets terug gehoord van Niantic.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *