Leestijd: 2 minuten

The Last of Us-fans kijken al jaren uit naar het vervolg op de meeslepende post-apocalyptische game. Ontwikkelaar Naughty Dog moest aan het begin van de coronacrisis daarentegen concluderen dat fans nog wat langer moesten wachten. Dat wachten is bijna voorbij. Na een uitstel voor onbepaalde tijd is het nu officieel: The Last of Us Part II komt op 19 juni naar PlayStation 4.

Corona gooide roet in het eten

The Last of Us Part II zou in eerste instantie uitkomen op 29 mei, maar werd begin deze maand voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het coronavirus zou problemen tijdens de productie veroorzaken. De verhalende game is niet de enige titel die langer op zich laat wachten door corona. Onder andere Death Stranding (PC) en het derde seizoen van Fortnite zijn al uitgesteld.

Niet gek, want het ontwikkelen van games is ondanks de digitale uitwerking een redelijk fysiek beroep. Programmeurs kijken over elkaars schouder mee, maar dat kan nu niet meer. Acteurs moeten in een motion capture-studio hun bewegingen opnemen, maar dat gaat niet meer. Schrijvers zitten gezamenlijk in één ruimte om het verhaal door te nemen; videobellen is een optie, maar is door vertragingen veel minder efficiënt. Kortom, niet gemakkelijk om een triple-A game te ontwikkelen vanuit huis.

Nieuwe releasedatum

Dan is het toch wel verrassend dat de game eigenlijk maar 2,5 week is uitgesteld. Met de melding dat The Last of Us Part II voor onbepaalde tijd werd uitgesteld, dachten fans maanden te moeten wachten. Maar kennelijk wilde Naughty Dog zich simpelweg niet binden aan een nieuwe datum totdat duidelijk was hoezeer het virus impact op de productie zou hebben.

Kortom, nog iets meer dan anderhalve maand wachten. The Last of Us Part II komt op 19 juni uit voor PlayStation 4.

Foto @NaughtyDog

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *