Leestijd: 2 minuten

Amerikaanse ontwikkelaar Riot Games is de laatste tijd prominent aanwezig in de game-industrie. Naast eSports-fenomeen League of Legends is de beta van Valorant uitzonderlijk populair. Nu lanceert het bedrijf tevens een kaartgame die zich afspeelt in het League of Legends-universum. Legends of Runeterra is een mix van alle grote kaartgames én League of Legends. Check de epische reveal trailer hieronder.

Legends of Runeterra

De nieuwe kaart game van Riot neemt allerlei aspecten van andere vergelijkbare games en gooit er een League of Legends-saus overheen. Dat wil zeggen dat je een hoop bekende karakters zult tegenkomen uit het LoL-universum. Ook bevat de game spells, minions (hier followers genaamd), decks en ga zo maar door. Maar er gebeuren wat bijzondere dingen.

Zo is er geen ‘summoning sickness’ in Legends of Runeterra. Dat wil zeggen dat followers direct kunnen aanvallen als ze gespeeld worden. Followers hebben allerlei abilities die we van bijvoorbeeld Hearthstone en Magic: The Gathering kennen. Tegelijkertijd speelt de speler met een Champion, zijn hoofdkarakter in een deck. Ook dit kennen we van de genoemde kaartgames, maar hier kun je de Champion in een match levelen. Hij/zij wordt dus steeds sterker naarmate een potje vordert.

Trailer

De onderstaande trailer is zoals we die van Riot Games gewend zijn. Boordevol prachtige cinematics, referenties en hints in ieder frame en geen seconde aan daadwerkelijke gameplay. We zien Darius en Zed (twee LoL-karakters) tegen elkaar vechten. Naarmate de trailer vordert ‘summonen’ ze allerlei followers die met ze meevechten.

Hoe speel je?

Legends of Runeterra is nu uit voor PC and mobile. Via de officiële website kun je de game voor PC downloaden. Mocht je op mobile willen spelen, dan ga je naar je respectievelijke virtuele winkel (Google Play Store of Apple App Store) en installeer je daar de game.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *