Leestijd: 2 minuten

De Chinese overheid heeft in samenwerking met uitgever Tencent ‘s werelds grootste maker en verkoper van onder andere Overwatch- en Call of Duty Mobile-cheats opgerold, zo schrijft de BBC. Bij de inval werden peperdure sportwagens ter waarde van $46 miljoen (omgerekend bijna €40 miljoen) in beslag genomen. De bende, onder de naam ‘Chicken Drumsticks’, verdiende omgerekend bijna €65 miljoen aan de verkoop van cheat-software.

Grootste verkoper cheats opgerold

Bij de inval werden tien mensen gearresteerd en werden 17 cheats buitgemaakt. Chicken Drumsticks verkocht in honderden landen en regio’s cheats. De software wordt gebruikt om vals te spelen in onder andere Overwatch en Call of Duty Mobile en kostte afnemers zo’n $10 per dag. De valsspelers betaalden maximaal $200 per maand voor de software. Kortom, absurde bedragen voor gamers die per se willen winnen in een online game.

Nu is dat niet alleen slecht nieuws voor gamers zoals jij en ik, dat bedrijven als Chicken Drumsticks de software aanbieden. Door steeds hoger wordende eSports-prijzen en steeds toegankelijkere toernooien wordt cheaten ook professioneel een langzaam een groter probleem. Regelmatig worden spelers op toernooien of tijdens livestreams betrapt op het gebruik van valsspeel-software. Het gaat dan potentieel om miljoenen aan prijzengeld. Niet gek dus, dat een van ‘s werelds grootste uitgevers, het Chinese Tencent, samen met de lokale politie hun best doet om cheat-verkopers aan te pakken.

Met de afgang van ‘s werelds grootste cheat-platform zullen ongetwijfeld tienduizenden cheaters tijdelijk zonder cheats zitten. Maar als je dan al laf genoeg bent om honderden dollars per maand aan één cheatmaker te betalen, dan zal de volgende transactie zo opgezet zijn. Het is niet precies bekend hoeveel klanten Chicken Drumsticks had, maar laten we hopen dat ze allemaal een ferme mail van de Chinese overheid krijgen!

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *