Leestijd: 2 minuten

Nadat Microsoft openlijk probeerde Discord op te kopen, gaat de populaire chatdienst nu naar Sony. Althans, de PlayStation-maker kondigt in een blogpost aan dat de twee gaan samenwerken. In wat voor capaciteit is nog niet bekend, maar één ding is zeker. Nadat Microsoft naar verluidt tevergeefs tot $10 miljard wilde betalen, is het behoorlijk zuur voor ze dat Sony uiteindelijk wel een deal heeft weten te sluiten.

Sony en Discord zijn vrienden

Het moge duidelijk zijn dat Discord niet door Sony is opgekocht. Dat probeerde Microsoft met gigantische bedragen te doen, maar naar verluidt wil Discord zo onafhankelijk mogelijk te blijven. Sony heeft nu kennelijk een deal weten te maken met de chatdienst, waar maandelijks 140 miljoen mensen gebruik van maken. Het is niet helemaal duidelijk wat de twee precies hebben afgesproken.

Samen zijn onze teams al hard aan het werk om Discord met je sociale game-ervaring op het PlayStation Network te verbinden. Ons doel is om Discord en PlayStation dichter bij elkaar te brengen op console en mobiel, wat vanaf begin volgend jaar moet gebeuren. Daardoor kunnen vrienden, groepen en communities samen hangen, plezier hebben en communiceren terwijl ze samen gamen.

Sony over de samenwerking met Discord

Kortom, er staat eigenlijk met een hoop woorden toch helemaal niks. ‘Dichter bij elkaar brengen’ kan duiden op de Discord-app op PlayStation. In dat geval kunnen PC- en PlayStation-gamers nog gemakkelijker met elkaar spelen. Aangezien Sony daarentegen notoir cross-play tegenwerkt, is het maar de vraag of dat de insteek is. Daarnaast investeert Sony een onbekend bedrag in aandelen van Discord. Sony blijft een minderheidspartij binnen de chatdienst.

Foto @Discord

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *