Leestijd: 2 minuten

Door het coronavirus moeten allerlei organisaties verhuizen naar het internet. Denk aan NASCAR, Formule E en natuurlijk ook de fighting game community. Maar het organiseren van online vechtgame-toernooien brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe controleer je bijvoorbeeld wie er aan het spelen is als een speler zich kan verschuilen achter het internet? Daar maakte een pro gebruik van toen hij besloot te smurfen Super Smash Bros. Melee toernooi.

Super Smash Bros. Melee toernooi

Om de misère van het coronavirus te ontsnappen werd er afgelopen weekend een Smash Bro.s toernooi genaamd Rona Rumble georganiseerd. Dit online toernooi, zo beschrijft Kotaku, had een gezellige online middag Smash Bros. moeten worden. Maar een Pro genaamd Justin ‘Plup’ McGrath dacht daar anders over. Plup, die volgens de ranglijsten achtste van de wereld is, deed onder de naam FortniteFred42 mee aan het toernooi.

Smurfing

In een stream legt Plup uit dat hij het account van een vriend mocht gebruiken om mee te doen. Deze tactiek wordt ‘smurfing’ genoemd; het onder een valse naam/met een nieuw account spelen van een online match of competitie. Meestal doen goede spelers dit om een kans te krijgen om tegen noobs te spelen. Ook kan smurfing gebruikt worden om strategieën te verbeteren zonder dat de statistieken van hun échte account te verpesten. Op deze manier werd Plup niet herkend als zijnde een Pro en kon hij gemakkelijk winnen van tegenstanders.

Nu was er niet direct een regel tegen smurfing tijdens het Rona Rumble toernooi. Wat wel tegen de regels was, was het meedoen vanuit bepaalde staten in de Verenigde Staten. Er werden geografische beperkingen opgelegd zodat er stabiele matches konden plaatsvinden. Plulp speelde vanuit Florida, een van de verbannen staten.

Pulp gediskwalificeerd

In de onderstaande Twitch highlight zie je Plup opscheppen over zijn acties en hij lijkt zich weinig zorgen te maken om het plezier van anderen. Hoe dan ook, hij werd verbannen uit het Smash Bros. toernooi en mocht eventueel prijzengeld dat hij had gewonnen niet houden. De gamer en streamer biedt in een latere video (nadat er opheft ontstond) zijn excuses aan.

Foto @Nintendo

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *