Leestijd: 2 minuten

Uitgever Take Two maakt in een presentatie de kwartaalcijfers bekend van onder andere GTA V en Red Dead Redemption 2. Daaruit blijkt hoe ongekend succesvol Grand Theft Auto V eigenlijk is. Ook RDR2 is een groot verkoopsucces, al komt de nieuwere cowboy-game vooralsnog niet in de buurt van de iconische open wereld-game. In totaal werd de nieuwste GTA maar liefst 145 miljoen keer verkocht sinds 2013.

GTA V kwartaalcijfers

In totaal werden er 345 miljoen exemplaren games in de Grand Theft Auto-franchise verkocht, waarvan er volgens de kwartaalcijfers 145 stuks GTA V waren. Het is naar eigen zeggen de best verkochte game van het afgelopen decennium, zowel wat betreft omzet als afzet. Grand Theft Auto V is tevens de game die als snelste ooit (in de gehele entertainment) 1 miljard dollar verdiende. Kortom, Take Two bevestigt wederom wat een ongelofelijk succes de meest recente Grand Theft Auto is.

Niet geheel verrassend komt vijfde GTA daarom in november uit voor de next-gen consoles. Na een release op de PlayStation 3 en Xbox 360 kwam Grand Theft Auto V vervolgens op de PC, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X en S uit. Het komt zelden voor dat een game over drie generaties consoles uitgesmeerd wordt. Binnenkort komt GTA Online daarnaast ook als standalone game uit, in eerste instantie voor de PS5 en later voor alle andere platformen.

Red Dead Redemption 2

Naast de GTA V-gekte maakt Take Two in de kwartaalcijfers ook bekend hoe Red Dead Redemption 2 het doet. Die game kwam in 2018 uit voor PC, Xbox One en PlayStation 4. De game werd 37 miljoen keer verkocht, wat het de op één na best verkopende game van de afgelopen drie jaar in de V.S. maakt. Uit die bewoorden kunnen we overigens opmaken dat Take Two wat meer hun best moet doen om indrukwekkend over te komen bij RDR2. Niet gek overigens, aangezien GTA een gevestigde franchise met een veel beter publiek is, waar Red Dead nog hard aan de weg moet timmeren.

Foto via Take Two

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *