Leestijd: 2 minuten

Team Fortress 2 kwam in 2007 uit voor PC en nu, bijna 15 jaar later, verbreekt de game het Steam-record van gelijktijdige spelers. Volgens SteamCharts speelden er dit weekend ruim 150.000 spelers de revolutionaire shooter. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met een recente update, die eindelijk iets aan het hardnekkige bot-probleem deed.

Team Fortress 2 verbreekt record

Het vorige record dat Team Fortress 2 vestigde was afgelopen december. Ondanks de ogenschijnlijke populariteit van de game blijft TF2 een van Valve’s meest geplaagde games. Het spel wordt al jaren onspeelbaar gemaakt door bots. Computergestuurde ‘spelers’ worden specifiek ingezet om de game te saboteren. Dat gebeurt door bijvoorbeeld automatisch vote kicks uit te delen, games te annuleren of middels kwaadwillende code de lag kustmatig op te voeren.

TF2 ontving daarentegen recentelijk een belangrijke update die het veel lastiger maakt voor bots om het spel te verzieken. Zo wordt een vote kick altijd afgerond als de spelers die het initieerde het spel verlaat. Sowieso duurt het nu even voordat spelers (of bots) een vote kunnen uitroepen. Spelers kunnen nu ook hun naam niet meer constant veranderen om zo verwarring voor spelers en het anti-cheat-systeem te zaaien.

Allemaal maatregelen om het bots zo lastig mogelijk te maken. Toegegeven, Valve moet natuurlijk al jaren iets doen aan de oorzaak van bots. Vooralsnog blijft het bij symptoombestrijding. Hoe dan ook, het feit dat een dergelijke update uitgerold wordt, voegt zeker toe aan het blijvende succes van Team Fortress 2 en het recente record.

Team Fortress 2 is free-to-play voor iedereen en beschikbaar via Steam.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *