Leestijd: 2 minuten

Momenteel kent iedereen ontwikkelaar Respawn Entertainment van Apex Legends, maar het bedrijf werd bekend dankzij de Titanfall-franchise. De crimineel ondergewaardeerde games uit de serie werden geprezen om de innovatieve gameplay. Groot commercieel succes bleef daarentegen uit. Apex Legends weet wel opnieuw liefde voor Titanfall 2 te genereren dankzij de aankomende Legend die naar de game komt. Sterker nog, dankzij Apex Legends beleeft de tweede Titanfall 4,5 jaar na de release een recordaantal spelers op Steam!

Titanfall 2 verbreekt Steam record

Titanfall 2 werd in juni van 2020 opgenomen op PC-platform Steam, wat een nieuwe golf aan waardering voor de game ontketende. De shooter trok in het begin zo’n 10 à 13 duizend spelers per maand, maar dat zwakte zeer snel af. Doordat Apex Legends langzaam maar zeker samensmelt met de betreffende franchise (de games spelen zich in hetzelfde universum af, ontstaat er wederom een grote piek aan Titanfall 2-spelers. Deze maand werd er al een Steam-record van bijna 17.000 unieke spelers gevestigd (via PC Gamer).

Titanfall 2 is overigens op het moment van schrijven in de aanbieding met 50% korting. De game kost momenteel slechts €7,49, wat een stevige nieuwe injectie aan spelers heeft opgeleverd. Voeg daar de hype rondom Apex Legends bij (dat recentelijk 100 miljoen spelers bereikte) en je hebt een verrassende piek voor een game die eigenlijk al lang overleden had moeten zijn. Dergelijke multiplayer-shooters worden immers doorgaans zelden 5 jaar oud! Laat staan dat ze jaren na de release nog een nieuw record vestigen ook.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *