Leestijd: 2 minuten

De coronacrisis raakt ons allemaal. Deze zomer zal bijvoorbeeld een ontzettend karige festivalzomer worden, maar gelukkig is er nog de virtuele sfeer. En dat ook een virtueel concert heel erg tof kan zijn, bewijst rapper Travis Scott in Fortnite. De Amerikaan gaf gisteren een virtueel, over-de-top concert in Fortnite, waar letterlijk miljoenen fans op verschillende manieren bij waren.

Travis Scott in Fortnite

Hoewel een gewoon concert behoorlijk indrukwekkend kan zijn, maakte Fortnite het voor Travis Scott buitenaards. Letterlijk. De rapper was niet slechts een avatar op een podium terwijl wat kijkers om hem heen stonden. We hebben het over een tientallen meters hoge artiest, kijkers die door tijd en ruimte bewegen en kosmische gebeurtenissen die de (in mijn oren karige) muziek kracht bij zetten.

Miljoenen mensen keken

Het tofste was natuurlijk om er ‘fysiek’ bij te zijn, zoals ook uit het bovenstaande filmpje blijkt. Maar naast fans die met hun avatar in-game meekeken, zouden er ook miljoenen mensen via streams hebben gekeken. Volgens mediafirma LightShed keken er al meer dan een miljoen mensen via YouTube, met nog eens ruim 800.000 kijkers via Twitch.

Wanneer jij kunt kijken

Donderdag was dus de eerste show in Fortnite, maar er staan er nog 4 gepland. Jij kunt het dus ook van dichtbij meemaken als je wilt. De eerstvolgende show start op vrijdagmiddag 24 april, om 16:00, zo maakt Epic Games bekend. Je gaat dan in een gewoon potje Fortnite naar de Sweaty Islands, linksboven in de map. Daar staan een vijftal gouden hoofden van de rapper. Vanuit daar zul je de show in levende lijven kunnen meemaken!

Dit zijn alle data en (Nederlandse) tijden:

  • April 24 — 01:00 uur
  • April 24 — 16:00 uur
  • April 25 — 06:00 uur
  • April 25 — 17:00 uur
  • April 26 — 00:00 uur

Foto @EpicGames

Lees ook: Ninja blijft Fortnite de grond in boren

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *