Leestijd: 2 minuten

Valorant is dé game van het moment. Fortnite-streamers als Ninja flirten met de game, Twitch explodeert met kijkers en iedereen praat erover. Dat terwijl de game pas net uit is, in gesloten beta weliswaar. De maker is nu al aan het kijken naar manier om deze game tot eSports-sensatie te maken. Dan moet er wel wat aan de game gesleuteld worden, want zelfs deze cartooneske shooter is nog te grof voor de mainstream.

Valorant gaat mainstream

eSports-gigant Riot Games is geen kleine speler in de wereld van de competitieve gaming. Het Amerikaanse bedrijf maakte namelijk een klein spelletje genaamd League of Legends. Met Valorant gaan ze een compleet andere richting in; van MOBA naar competitieve shooter. Daarvoor hebben ze een toegankelijke artstijl gekozen. Niet alleen is de game hierdoor op z’n beetje iedere PC te spelen (dus ongeacht specs), maar het schrikt ook weinig mensen af.

Toch is de game volgens de ontwikkelaar nog steeds te gewelddadig. In de uitlijning van Valorant als eSports-game laat Riot Games weten wat ze verwachten van derden als deze Valorant eSports toernooien gaan organiseren. Een van die eisen is dat het tonen van bloed is uitgeschakeld.

Een beetje dubbel

Nu is het niet per se heel verrassend dat Riot Games een zo toegankelijk mogelijke eSports-game wil neerzetten. Spelers hebben in online games gewoon de keuze of ze bloed aan of uit hebben staan. Bij eSports-toernooien moet de functie uit staan. De absurditeit van de situatie gaat hopelijk ook niet verloren; dit is een game waarbij het je missie is om de vijand te vermoorden, om zo strategisch mogelijk elkaar dood te maken. Een spettertje bloed zal niemand verrassen, als je met een gigantisch vuurwapen van enkele meters afstand iemand in z’n gezicht schiet. Maar dat gaat Riot Games dus een beetje te ver.

Hoe dan ook, de schakelaar moet dus uit staan. Mocht je iemand dan door z’n hoofd schieten, dan zie je geen bloed maar vonken. Zo krijgt de speler toch nog een visuele melding voor het raken van iemands hoofd. Verder zijn ook dingen als schelden in de chat en moet het toeschouwen van een evenement online gratis zijn.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *