Valorant

Wat is Valorant?

Valorant is een 5v5 multiplayer first-person shooter, sterk geïnspireerd door Counter-Strike: Global Offensive. In een match strijden aanvallers en verdedigers tegen elkaar; het offensieve team moet een bom op een van de 3 gemarkeerde locaties plaatsen. Ondertussen moet het verdedigende team de aanvallers uitschakelen en voorkomen dat de bom ontploft.

Ongeacht de objectives, wint een team een potje ook als ze alle tegenstanders hebben uitgeschakeld. Een match telt maximaal 25 rondes van maximaal 100 seconden; het eerste team dat 13 gewonnen rondes scoort, wint de match.

Daarbij zit er ook een vleugje Overwatch door Valorant. Spelers kunnen naast hun wapenarsenaal ook kiezen uit een tiental karakters – Agents genaamd. Iedere Agent heeft zoals in Overwatch een aantal abilities. Naast een gratis ability, de Signature, kunnen spelers tijdens de koop-fase nog twee abilities kopen. Die kun je dus maar maximaal één keer per ronde gebruiken. Tot slot bouw je door het verzamelen van Skill points ook een Ultimate op.

Studio en levenscyclus

Competitieve shooter Valorant is gemaakt door eSports-gigant Riot Games. De Amerikaanse studio staat vooral bekend om het ongekend succesvolle League of Legends en alle daarbij behorende spin-offs. Denk aan kaartgame Legends of Runeterra en auto-chessgame Teamfight Tactics.

Valorant is momenteel in beta, waarbij spelers door het kijken van geselecteerde streams op Twitch een toegangscode kunnen krijgen.

Valorant Gameplay

Door de competitieve natuur van Valorant, is communicatie essentieel. In de onderstaande trailer zie je hoe dat eraan toe gaat.

Populariteit

Mede door Valorant’s slimme marketing-campagne schoot de game naar de top van Twitch. Sinds de beta begin april van start ging, is Valorant bijna consistent de meest bekeken game op het streamingplatform. Dit omdat de game natuurlijk hartstikke leuk is om te aanschouwen; het is tevens de enige manier om toegang te krijgen tot de beta.

eSports

Het fundament van Valorant is volledig ontworpen om spannende eSports-wedstrijden te faciliteren. De game is uitzonder competitief en dat zal dan ook een essentieel onderdeel van de levenscyclus van Valorant worden. Vooralsnog is Valorant vooral populair op Twitch. Grote jongens (en meiden) als xQc, Pokimane, Dr Disrespect, Summit1g en natuurlijk Ninja streamen de game zeer regelmatig.

Valorant: Platform & prijs

In eerste instantie plant Riot Games hun nieuwe eSports-shooter alleen voor Windows PC. Er is nog geen officiële releasedatum, maar de ontwikkelaar plant Valorant voor in de zomer van 2020. De game zal free-to-play zijn en naar verluidt géén loot boxes bevatten.

Valorant Points

Wel kun je met echt geld Valorant Points kopen, die weer te besteden zijn aan skins voor wapens en mogelijk ook Agents. Riot Games belooft spelers die tijdens de beta-fase Valorant Point kopen een stevige bonus als de game uitkomt. Koop je Valorant Points tijdens de beta, dan worden die punten naar de volledige game overgeheveld, plus een extra 20%.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *