Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Warzone trapte recentelijk het vierde seizoen af en daarmee ook nieuwe toevoegingen aan Verdansk. Eén van de meest impactvolle toevoegingen is het rode deursysteem. Spelers kunnen via vaste routes teleporteren van en naar specifieke rode deuren. Een gamer ontdekte daarentegen een (niet rode) deur die iets totaal anders deed. Aanraking met de deur des doods betekent het einde van het potje Warzone, aangezien je direct sterft. Het is niet helemaal duidelijk wat het probleem precies is, maar vermoedelijk gaat het om een grappige bug.

Warzone’s deur des doods

De deur des doods bevindt zich in de Salt Mines en is bij aanraking een insta-kill, zo ontdekte Reddit-gebruiker Rxelik. In de onderstaande video is goed te zien hoe de speler per direct neer gaat, ongeacht de hoeveelheid leven die hij nog heeft. Interessant genoeg krijgt zijn teammaat iedere keer de mogelijkheid om hem weer te reviven.

Hoewel de hele Reddit-community zich afvraagt wat er hier in godsnaam aan de hand is, lijkt de conclusie vrij duidelijk. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een bug. Het is immers wel heel erg toevallig dat het deur-probleem zich voordoet na de update die rode teleporteerdeuren aan Warzone introduceerde. Wellicht was ook de betreffende deur ooit een portaal, maar werd daar in de loop van de ontwikkeling vanaf gezien.

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de deur zelf gebugd is, aangezien deze volgens fans eerst open stond en nu dicht. Daarom zou de game nu denken dat een speler door de deur kan lopen. Wanneer iemand dit probeert, merkt de game daarentegen op dat de speler in een object clipt. Dit zou verklaren waarom de speler schade krijgt; dat is een geprogrammeerd systeem dat niet ‘zomaar’ gebeurt.

Wat de reden ook is, Raven Software heeft vooralsnog niets over de bug gezegd. Het is dus niet bekend of de ontwikkelaar al aan een oplossing werkt. Vooralsnog kun je je maten voor de gek houden door de naar de deur te sturen om ze vervolgens te zien creperen. Ook leuk!

Foto via Activision

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *