Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Warzone is zojuist nog een stukje interessanter geworden. De battle royale spin-off van Modern Warfare, CoD: Warzone, heeft door de laatste update een nieuw contract erbij gekregen. Met het Most Wanted contract is het strategische aspect van Warzone zojuist nog een stuk diepgaander geworden.

Most Wanted Contract

Hoewel je Warzone simpelweg als battle royale shooter kunt spelen is, zit er genoeg diepte in om ook liefhebbers van tactische oorlogsvoering te bevredigen. Een van de aspecten die het wat diepgaander maakt is het contracten-systeem. Overal op de map zijn kleine missies te vinden die spelers extra geld en eventueel uitrusting opleveren.

Tot nu toe heb je het Bounty Contract, het Recon Contract en het Scavenger Contract. De update van vandaag (check de patch notes hier) voegt het Most Wanted Contract toe. Op het eerste gezicht lijkt dit een variatie op het Bounty Contract, maar de beloning is aanzienlijk anders.

Als je een Most Wanted Contract accepteert met je squad, dan krijgt iedereen binnen je squad een prijs op z’n hoofd. Iedereen op de map krijgt dus ongeveer je locatie en de uitdaging om jou en je squad uit te moorden. Weet iemand in de squad het contract te overleven, dan worden alle gevallen leden uit de squad beloond met een Redeploy.

Warzone strategie

Dit voegt een hele nieuwe laag aan strategie toe voor Warzone. Zeker richting het einde van een potje kun je een groot aantal leden van je x-aantal leden tellende squad uitgeschakeld zijn. Je mag na een bepaalde tijd namelijk niet meer naar de Gulag om voor je terugkeer te vechten. Ook zullen sommige spelers een Gulag-gevecht hebben verloren.

Eerst moest je dan $4500 bij elkaar verzamelen per uitgeschakelde speler om ze terug in de game te krijgen. Met het contract creëer je een interessant ‘high risk, high reward’-scenario. Je zal aangevallen worden door iedereen uit de buurt, maar weet je het te overleven, dan krijg je iedereen uit je team in principe gratis terug. Ik ben heel benieuwd hoe Warzone pro’s met het Most Wanted Contract gestoorde clutch situaties zullen forceren.

De update voor Call of Duty: Warzone is nu live.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *