Leestijd: 2 minuten

Na maanden van beta’s kunnen afnemers van het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nu eindelijk onbeperkt games streamen op PC, iOS en Android. Op het moment van schrijven zijn er 267 games beschikbaar die je zonder installatie, via de cloud kunt spelen. In dit artikel leggen we uit hoe de nieuwe feature precies werkt en wat je ervoor nodig hebt.

Xbox Game Pass streaming

Uiteraard begint het bij het afnemen van een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement voor €12,99 per maand. Je kunt dan een bibliotheek van meer dan 350 games onbeperkt spelen. Je krijgt tevens korting op het aanschaffen van games, direct toegang tot nieuwe spellen en er zit ook nog Xbox Live Gold bij. Het abonnement is geldig op Xbox, PC en smartphones.

Android en iOS

Voor streaming op smartphones heb je simpelweg een goede WiFi-verbinding en een controller nodig. Overigens maakt Microsoft steeds meer games bestuurbaar met touch controls, dus dat laatste is in sommige gevallen niet eens een vereiste meer. Op Android-toestellen download je de Xbox-app en kun je direct games streamen. Voor iOS geldt een iets andere route. Je kunt nog steeds de app downloaden, maar streamen met een Xbox Game Pass gaat via de website xbox.com/play. Daar moet je inloggen, waarna je als gewoonlijk aan de slag kunt.

Windows PC

Op PC is het proces eigenlijk hetzelfde als op iOS. Via de officiële Xbox-app (via de Microsoft App Store) kun je de beschikbare games downloaden en spelen. Wil je streamen, dan moet je naar xbox.com. Daar kun je wederom inloggen met je gegevens en krijg je de volledige catalogus met games die cloudgaming ondersteunen tot je beschikking. Je hebt een controller nodig om te kunnen streamen, muis en toetsenbord worden vooralsnog niet ondersteund.

Foto via Microsoft

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *