Leestijd: 2 minuten

Een bedrijf genaamd Esports Certification Institute lanceert een project waarbij esports-fanaten een examen kunnen doen en een certificaat kunnen behalen. Dat certificaat kost momenteel $299,95, maar dat is een welkomstprijs. Na deze week gaat het certificaat $399,95 kosten en dan resteert alleen de vraag: is het dat waard?

Esports certificaat

Afnemers kunnen bij het instituut dus een examen aanvragen dat helemaal om de esports-industrie draait. Zo krijg je vragen over de zakelijke kant van esports, maar ook vraagstukken over marketing en statistieken. Dat alles moet uiteindelijk een esports-certificaat opleveren dat fanaten aan hun ‘droombaan’ zou kunnen helpen. Toekomstige werkgevers zouden op deze manier namelijk direct weten dat de solicitant van wanten weet.

Nu is er behoorlijk veel kritiek op het concept, zo schrijft PC Gamer. De prijs helpt sowieso niet heel erg mee, maar volgens velen is het concept zelf absurd. Hoezo zou iemand met het certificaat beter zijn in de esports-industriekennis dan iemand zonder? Daar zit zeker een kern van waarheid in, aangezien niemand binnen de esports op dit moment zo’n certificaat heeft. En toch loopt die industrie hartstikke lekker!

Aan de andere kant is een certificaat per definitie niet meer waard dan dat betrokkenen eraan toeschrijven. Als het als een leuk extraatje gezien wordt, kan het tijdens een eventueel sollicitatiegesprek helpen. De sollicitant heeft immers een flinke smak geld neergelegd om zijn/haar toewijding en inzet te bewijzen. Certificaten als die van Google Analytics werken net zo; het is absoluut geen vereiste bij een gemiddeld SEO-baantje om zo’n certificaat te hebben, maar het kan als een voordeel ervaren worden.

Foto via Florian Olivo op Unsplash

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment